nieuw bij LOFT: acupunctuur - Loft Lifestyle Salon
5528
post-template-default,single,single-post,postid-5528,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.7.9,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-26.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8551

nieuw bij LOFT: acupunctuur

LOFT acupunctuur
De kans is groot dat dit eigenlijk geen nieuws voor je is; LOFT start met acupunctuurbehandelingen! Na 4 jaar heb ik (Nathalie) de prachtige studie Chinese Geneeskunde afgerond. Mijn lieve compagnons hebben me de ruimte en het vertrouwen gegeven om dit avontuur aan te kunnen gaan en nu is het zover: een nieuw hoofdstuk voor ons mooie bedrijf en een droom die uitkomt.

waarom chinese geneeskunde en acupunctuur?
Waarom zou je je laten prikken met naalden (brrr) als er pijnstillers zijn en eenvoudige middelen om te ontspannen, beter te slapen etc.?

dit is waarom:
Kijk eens naar het Yin – Yang symbool; het symbool voor balans. Het zwarte vlak en de zwarte stip zijn exact even groot als het witte vlak en de witte stip. Waar het één ophoudt begint het ander, ze vullen elkaar aan en gaan in elkaar over, zijn elkaars tegengestelde en zijn van elkaar afhankelijk, ze houden elkaar in balans.

yin en yang
Chinese Geneeskunde gaat over het vinden van balans tussen Yin en Yang. Is het Yang te groot (ten opzichte van het Yin), dan ervaar je waarschijnlijk te veel hitte, droogte, te veel beweging, onrust, kleur, geluid. Overheerst het Yin dan voel je je wellicht zwaar en traag, lusteloos, zwak, ben je bleek en kouwelijk. Een disbalans kan allerlei (interne en externe) oorzaken hebben, en alle klachten licht of zwaar, van acuut tot chronisch, zijn volgens het Chinese model terug te leiden naar een onderliggende disbalans.

Op basis van een diagnose die binnen het systeem van de Chinese Geneeskunde wordt gesteld, kunnen zorgvuldig in acupunctuurpunten geplaatste naaldjes het teveel aan Yin of Yang weg leiden, wat balans helpt herstellen. Vervolgens kunnen naalden je helpen versterken om te voorkomen dat de disbalans weer optreedt. Je lichaam kan weer doen wat het het allerliefst doet en het allerbest kan; balans herstellen en regenereren.

kan alles opgelost worden met acupunctuur?
Nee, zeker niet. Er is voor alle vormen van geneeskunde een  moment en een plaats, en in de ideale wereld werken al deze vormen van geneeskunde juist met elkaar samen en vullen elkaar aan, als Yin en Yang.

wanneer kies je voor acupunctuur?
Acupunctuur is geschikt voor jong en oud, voor mannen en voor vrouwen. Het is een vrijwel pijnloze, vaak juist heerlijk ontspannende behandeling. Acupunctuur is in te zetten ter preventie en behandeling van uiteenlopende problemen, zoals:

 • pijnklachten
  hoofdpijn, buikpijn, pijn aan het bewegingsapparaat, rug, nek enz.
 • klachten rondom de vrouwelijke cyclus
  menstruatieklachten, overgangsklachten
 • allergieën (hoesten, hooikoorts e.d.)
 • huidproblemen (acne, eczeem) 
 • slaapproblemen
 • spanning, stress, gevoelens van onrust en lusteloosheid
 • klachten rondom spijsvertering en ontlasting, etc.
 • anti aging

Andere technieken zoals Moxa, Cupping en Guasha worden ook gebruikt om te verwarmen, of om stagnatie op te heffen op het niveau van de spieren, bindweefsel en de huid.

waarom acupunctuur bij LOFT?
In onze salon is de sfeer warm en vrolijk en licht, het ruikt hier lekker naar AVEDA. Er is dynamiek, mensen worden vertroeteld en verlaten de salon met een lach op hun gezicht. Wij geloven er in dat een fijne omgeving kan bijdragen aan je gevoel van welbevinden en aan je herstel.

Chinese en andere natuurgeneeskunde laat je op een andere manier kijken naar lichamelijke condities dan we gewend zijn. Het kijkt naar de mens als geheel; ons lichaam, onze emoties, gedachten en onze geest. Het ziet de mens ook als onderdeel van het grotere geheel, de mens tussen hemel en aarde. Gedurende de cycli van het leven is er voortdurend beweging tussen dit alles; de beweging van energie; Qi, tussen Yin en Yang. Dit gaat over het leven en de schoonheid daarvan, en dat raakt ons.

nk

 

tarief LOFT acupunctuur
Vanaf januari 2018 ben ik aangesloten bij beroepsvereniging ZHONG, en kun je de rekening van onze behandelingen indienen bij je zorgverzekeraar. Kosten worden dan (gedeeltelijk) vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Het tarief is dan €75.

tot januari 2018 is ons tarief €50 per behandeling, een behandeling duurt 60 minuten (tenzij anders afgesproken)


“Ik ben verliefd geworden op de magie van deze duizenden jaren oude geneeskunde en de verfijnde elegantie van de naalden. Tegelijk brengt het me op een heel ontwapenende manier in contact met degene die ik mag behandelen. Een ‘vonkje’ te kunnen helpen ontsteken voor het zelfgenezend vermogen van iemand, dat voelt heel speciaal en haalt het beste en meest liefdevolle in me boven. Ik heb echt mijn allergrootste passie gevonden.
Ik stop natuurlijk niet van de ene op de andere dag met kleuren en föhnen. Ik ben gewoon met veel plezier in de salon, tot het moment dat ik alle dagen geboekt ben voor Acupunctuur. Dan laat ik al het kleuren over aan mijn kundige collega’s.”

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.