NIEUW bij LOFT: Craniosacraal technieken - Loft Lifestyle Salon
6215
post-template-default,single,single-post,postid-6215,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.7.9,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-26.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8551

NIEUW bij LOFT: Craniosacraal technieken

Sinds april heeft Nathalie craniosacraal technieken toegevoegd aan haar acupunctuurbehandelingen. Craniosacraal therapie is een behandelmethode waarbij spanning in de dura mater onderzocht wordt door middel van zachte aanrakingen van het hoofd en van de diafragma’s in het lichaam. De dura mater is het harde hersenvlies tussen de schedel en delen van het centrale zenuwstelsel. Dit vlies ligt in principe direct en overal tegen de schedel, maar ook in de wervelkolom rond het ruggenmerg.

“Door de aanraking word je uitgenodigd om met je aandacht in je lichaam te zijn, steeds meer ruimte te voelen en zo je zelfhelende vermogen vrij te laten zijn. De behandeling wordt dan jouw eigen bewuste proces in plaats van iets dat je passief ondergaat. Daarom vind ik deze methode zo’n prachtige aanvulling op Acupunctuur. Ik pas de craniosacraal technieken toe nadat ik de naalden heb gezet, dus terwijl zij hun werk doen. Natuurlijk overleg ik vantevoren met je wat we gaan doen, de keuze is helemaal aan jou, het is jouw behandeling.” 

Bij craniosacraal therapie wordt ervan uitgegaan dat een fysiek of emotioneel trauma zich vast kan zetten in het lichaam in de vorm van een blokkade. Door een zachte, uitnodigende aanraking, kan deze blokkade gevonden en losgelaten worden. Opgeslagen energie komt vrij en het zelfhelend vermogen van het systeem krijgt een kans. Dit vrijkomen van energie kan zich uiten in een ontspannen en warm worden van het gebied, het kan zijn dat het lichaam zich wil bewegen of dat er een ontlading van emoties plaatsvindt, al of niet gepaard gaand met beelden of herinneringen.

Craniosacraal behandeling kan een gunstig effect hebben ter verlichting én preventie van de volgende klachten:

  • hoofdpijn, migraine
  • (chronische) pijn aan bewegingsapparaat
  • concentratieproblemen
  • slaapproblemen
  • vermoeidheid
  • spijsverteringsklachten
  • gevoelens van stress, onrust, depressie
  • en meer.

Behandelingen door Nathalie worden door je zorgverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed als je een aanvullende verzekering hebt. 
Acupunctuur wordt gerekend tot de alternatieve geneeswijzen. Check je polisvoorwaarden om te weten op welke vergoeding je recht hebt. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.